AZ legt multifunctionele Kunst vast: "Dit is pas een begin"

3 februari 2020, 19:33

AZ heeft Des Kunst (20) vastgelegd. De twintigjarige middenvelder annex aanvaller heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2021 in Alkmaar houdt. Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij nog niet.

Wel kwam Kunst namens Jong AZ al 24 keer in actie in de Eerste Divisie. Hij kan zowel als aanvallende middenvelder als spits uit de voeten. In het huidige seizoen speelt hij op de laatste positie. Met zes doelpunten in dertien wedstrijden is Kunst bezig aan een productief jaar. 

"Heel mooi, maar dit is pas een begin", reageert Kunst. "Nu moet ik de volgende stappen gaan zetten. Als je van kleins af aan begint met voetballen, dan lijkt de stap naar het profvoetbal nog heel ver weg. Maar voor je het weet zit je in Onder-19 of Jong AZ en dan zie je dat alles mogelijk is." Kunst speelt op de aanvallende posities, maar begon als centrale verdediger bij AZ. "Vervolgens ben ik ieder seizoen een linie naar voren geschoven, maar ik zie mezelf als een valse negen."

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg noemt Kunst een 'inzichtelijk sterke speler'. "Hij is in staat spelsituaties snel te lezen en beschikt over een uitstekende techniek. We hopen dat Des in de toekomst nog meer de vruchten gaat plukken van die combinatie van vaardigheden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen