Van Drongelen en Letschert doen uitstekende zaken met HSV

3 februari 2020, 22:29

Hamburger SV heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de 2. Bundesliga. Op bezoek bij VfL Bochum boekte de ploeg van Rick van Drongelen en Timo Letschert een zwaarbevochten 1-3 overwinning. HSV profiteert door de zege optimaal van puntenverlies van de concurrentie.

Afgelopen weekend waren koploper Arminia Bielefeld (0-0 tegen Erzgebirge Aue) en nummer drie VfB Stuttgart (1-1 tegen St. Pauli) namelijk niet verder gekomen dan een gelijkspel. Terwijl de concurrentie faalde, pakte HSV maandag wel de volle buit. Dat deed de club uit Hamburg met Van Drongelen en Letschert in de basis.

Het duurde lang voordat het openingsdoelpunt viel in Bochum. Pas halverwege de tweede helft opende de thuisploeg via Simon Zoller de score. HSV leek wakker geschrokken en kwam een paar minuten later langszij. Met een prachtige volley zette Tim Leibold de 1-1 op het scorebord. Kort daarna viel ook de 1-2. De van Bayer Leverkusen gehuurde Joel Pohjanpalo maakte zijn eerste goal voor HSV. Vlak voor tijd bepaalde Sonny Kittel de eindstand op 1-3.

Door de zege is HSV koploper Arminia Bielefeld tot één punt genaderd. De voorsprong op nummer drie VfB Stuttgart bedraagt nu twee punten. Aan het einde van het seizoen promoveren de nummers één en twee van de competitie direct naar de Bundesliga. De nummer drie gaat de play-offs in.