Napoli geeft overwinning op Juventus passend vervolg

3 februari 2020, 22:53

Napoli heeft maandagavond voor de derde keer op rij gewonnen. Na de bekerzege op Lazio (1-0) en de stunt tegen Juventus (2-1) werd ook Sampdoria verslagen. Even leek de ploeg van trainer Gennaro Gattuso de overwinning uit handen te geven, maar door late doelpunten van Diego Demme en Dries Mertens wonnen de bezoekers met 2-4.

Napoli, dat een zwaar seizoen doormaakt, begon met Arkadiusz Milik en winteraanwinst Stanislav Lobotka (beiden ex-Ajax) in de basis. Voormalig PSV-aanvallers Hirving Lozano en Mertens namen plaats op de bank. De Mexicaan kreeg geen speelminuten, terwijl de Belg in de tweede helft werd ingebracht. Hij maakte na enkele weken blessureleed zijn rentree.

Het slotstuk van de 22ste speelronde in de Serie A begon spectaculair. Al na iets meer dan twee minuten opende Milik de score door raak te koppen op aangeven van Piotr Zielinski. Niet veel later verdubbelde Eljif Elmas de marge met zijn eerste doelpunt voor Napoli. De aansluitingstreffer volgde tien minuten later. Oude rot Fabio Quagliarella nam de bal op de pantoffel en liet Alex Meret kansloos.

De 1-2 bleef lang op het scorebord staan, mede doordat beide ploegen een doelpunt afgekeurd zagen worden. Sampdoria sloeg ruim een kwartier voor tijd alsnog toe. Vanaf de strafschopstip scoorde Manolo Gabbiadini de gelijkmaker. Napoli liet zich niet uit het veld slaan en knokte zich alsnog naar de overwinning. Eerst zette nieuweling Demme de bezoekers weer op voorsprong, daarna gooide Mertens in blessuretijd de wedstrijd in het slot.

Napoli is door de overwinning gestegen naar de negende plaats in de Serie A. De achterstand op een Champions League-plek bedraagt negen punten. Atalanta bezet op dit moment de vierde plaats.