Brenet niet speelklaar: eerst ritme opdoen bij Vitesse

4 februari 2020, 08:12

De kans is zeer klein dat Joshua Brenet al deze week zijn basisdebuut zal maken namens Vitesse. De multifunctionele verdediger kwam over van 1899 Hoffenheim, maar ontbreekt nog elke vorm van wedstrijdritme. Daarom zal hij eerst moeten worden opgetraind, alvorens hij wedstrijdminuten kan maken namens de Arnhemmers.

"Vorig seizoen heb ik behoorlijk veel gespeeld, maar sinds de komst van Alfred Schreuder bijna niet meer", legt Brenet uit tegenover De Telegraaf. "Het is belangrijk voor mij om weer te gaan spelen en daarom heb ik voor Vitesse gekozen." Dit seizoen maakte hij alleen twee optredens in de DFB-Pokal. Hij wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd, tot tevredenheid van trainer Edward Sturing.

"Joshua kan als linksback en als rechtsback spelen en dat zijn twee posities die bij ons niet goed bezet zijn", legt de coach uit. "Dus hij is een welkome versterking." Ondanks de conditionele achterstand, kan Brenet een belangrijke rol gaan spelen later dit seizoen: Eli Dasa, Mark Clark en Julian Lelieveld zijn de andere backs in de eerste selectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen