NAC heeft 'hemel en aardige bewogen' voor Hyballa, Weijs terug

4 februari 2020, 09:13   Bijgewerkt: 4 februari 2020, 09:44

NAC Breda heeft de laatste weken 'hemel en aarde bewogen' om Peter Hyballa binnen te halen als trainer. De Duitser werd maandag officieel aangesteld, na een langdurig traject. Interim-trainer Willem Weijs maakt niet langer onderdeel uit van de technische staf.

'Vier weken van intensieve gesprekken zijn eraan voorafgegaan en het afzeggen van Kees van Wonderen, de voormalig assistent van bondscoach Ronald Koeman met wie NAC twee keer aan tafel zat, bewijst dat de directie niet over een nacht ijs is gegaan', schrijft BN/De Stem over de onderhandelingen. 'Met de onvoorwaardelijke steun van de directie is NAC er veel aan gelegen om het project Hyballa te laten slagen. Dat hij met zijn no-nonsense-mentaliteit niet bevreesd is heilige huisjes omver te schoppen, staat in de kleine letters van de gebruiksaanwijzing vermeld.'

Lees ookNAC Breda stelt Hyballa aan als definitieve opvolger van Brood

Weijs terug

Interim-trainer Weijs maakt niet langer deel uit van de technische staf van het eerste elftal en zal de rol van trainer van Jong NAC als verbinder tussen de jeugdafdeling en de eerste selectie wederom op zich nemen. 'Omdat Weijs in april/mei van dit jaar zijn hoogste trainersdiploma zal halen en volgend seizoen het liefst een eigen team wil leiden, valt nog te bezien of hij zijn aflopende contract wil verlengen bij NAC. Hyballa is immers voor de duur van anderhalf jaar binnengehaald en zal de rest van dit seizoen geassisteerd worden door de deze winter uit de jeugd doorgeschoven Rogier Molhoek, keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar én een nog te benoemen secondant die Hyballa waarschijnlijk zelf meeneemt', stelt de ochtendkrant.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen