Anderlecht zwaait Davies uit vanwege privé-redenen

4 februari 2020, 10:15   Bijgewerkt: 4 februari 2020, 10:25

Simon Davies is dinsdag per direct vertrokken bij Anderlecht. De trainer kwam afgelopen zomer nog met Vincent Kompany mee vanuit Manchester City, maar vanwege privé-omstandigheden wordt er nu alweer afscheid genomen. In de tussentijd was Davies overigens wel gedegradeerd in functie: Frank Vercauteren werd aangesteld als hoofdcoach.

Sinsdien was Davies dus al veldtrainer, al was dat aanvankelijk sowieso de bedoeling. Kompany zou fungeren als uithangbord en speler/trainer, maar na de mindere start van het seizoen richtte de verdediger zich op zijn taak als speler en werd Vercauteren aangesteld als nieuwe hoofdcoach. Wat de reden is van zijn vertrek na acht maanden, wordt niet bekend gemaakt. De 45-jarige Whelsman werkte eerder bij Manchester City en Chester City.

Lees ookAnderlecht grijpt in: Arnesen gaat

'RSC Anderlecht wil Simon bedanken voor zijn toewijding, loyauteit en enorme inspanningen die hij voor de club heeft geleverd. Hij werkte uitstekend samen met de volledige staf, eerst als coach, daarna als uitstekende veldtrainer. Davies lag ook als mens bijzonder goed bij alle departementen van de club. RSC Anderlecht wenst Simon alle geluk en succes toe in de toekomst', valt te lezen in de verklaring.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen