Kluivert looft 'voorbeeld' CR7: "Hij heeft mij geïnspireerd"

4 februari 2020, 14:33   Bijgewerkt: 4 februari 2020, 15:29

Justin Kluivert (20) ziet Cristiano Ronaldo als een van zijn favoriete voetballers. Hoewel de buitenspeler van AS Roma niet per se een absolute idool heeft, ziet hij de Portugees wel als een van de voetballers die hem geïnspireerd heeft. "Ik bewonder hem al van kinds af aan en ik volg hem nog steeds. Maar ik heb geen foto met hem."

Dat vertelde de buitenspeler tegenover DAZN. "Ik heb niet écht een idool, misschien mijn vader", doelde Kluivert junior op Patrick Kluivert. Ronaldo ziet hij wel als een van zijn favorieten, die hem inspireerde als voetballer. "Ik heb zelfs een keer gejuicht zoals hij. Tegen PSV speelden we een belangrijke wedstrijd en ik maakte de 3-2 en toen deed ik het."

Verder ging hij ook in op zijn ontwikkeling bij AS Roma, die hij vergelijkt met die van Matthijs de Ligt bij Juventus. "Je moet ons de tijd geven", vindt Kluivert. "We kwamen in een nieuw land, daar moet je aan wennen. Matthijs speelde ook al meer dan tien jaar voor Ajax: om zo'n club te verlaten, is een grote stap. Dat gold ook voor mij. Mensen begrijpen dat niet altijd, ze geven vaak kritiek."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen