Dembélé weer weken langs de kant, mogelijk ook blessure Messi

4 februari 2020, 15:25

Zeer slecht nieuws voor FC Barcelona: aanvaller Ousmane Dembélé leek op de weg terug na een vervelende hamstringblessure, maar heeft op de training een zware dijbeenblessure opgelopen. De Catalanen hebben de blessure inmiddels bevestigd en vermoedelijk ligt hij minimaal enkele maanden (!) uit de roulatie.

De blessuregevoelige Fransman had na twee maanden blessureleed nog maar net de groepstraining hervat. Dembélé leek op weg naar zijn rentree, maar dat is voorlopig zeker niet aan de orde. Door de dubbele ontmoeting met Napoli in de Champions League gaat sowieso een streep voor de buitenspeler, die eerder ook al twee keer geblesseerd langs de kant stond in Catalonië en mede daarom nog zeker niet geslaagd is. 

De Catalanen waren in januari juist op zoek naar een extra aanvaller, maar slaagden niet in hun zoektocht. Wel nam Barcelona tijdelijk afscheid van Carles Pérez, die de komende maanden voor AS Roma uitkomt. Sétien, die juist rekende op de terugkeer van de wel diepte in zijn spel hebbende Dembélé, heeft op dit moment aanvallers Lionel Messi, Antoine Griezman en Ansu Fati tot zijn beschikking.

Messi ook blessure

Daarbij komt ook nog eens het gerucht dat ESPN dinsdag in de wereld bracht dat Messi óók niet fit is. De Argentijn zou eveneens met een dijbeenblessure kampen, maar wordt door Setién toch opgesteld vanwege een gebrek aan aanvallers. Luis Suárez staat de komende maanden ook nog altijd niet gebruiken. Of en hoelang Messi rust nodig heeft, wordt niet geschreven. Wel schijnt zijn blessure erger te worden, omdat de trainingen intensiever zijn dan onder Ernesto Valverde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen