Angelino debuteert met uitschakeling voor RB Leipzig

4 februari 2020, 20:33   Bijgewerkt: 4 februari 2020, 20:50

Het debuut van Angelino voor RB Leipzig is ondanks een assist teleurstellend verlopen. De oud-speler van PSV en NAC Breda is met zijn nieuwe club uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. Leipzig verloor dinsdagavond in de derde ronde van Eintracht Frankfurt (3-1), waar de nog niet fitte Bas Dost ontbrak.

Eintracht Frankfurt - RB Leipzig 3-1

Angelino rondde op Deadline Day zijn huutransfer van Manchester City naar Leipzig af. Voor de linksback was het te kort dag om afgelopen weekend te debuteren. Het bekerduel in Frankfurt was daarentegen het uitgelezen moment. De voormalig Eredivisie-smaakmaker liet direct zien wat hij in zijn mars heeft. Angelino bediende in de tweede helft topaankoop Daniel Olmo voor de aansluitingstreffer. Maar voor Leipzig was dat te weinig om uitschakeling te voorkomen. De eerste twee doelpunten van André Silva (penalty) en Filip Kostic kwam de nummer twee van de Bundesliga niet meer te boven. In de extra tijd van de tweede helft strooide Kostic nog wat meer zout in de wonden van Leipzig, dat een paar dagen geleden de koppositie verspeelde aan Bayern München.

FC Kaiserslautern - Fortuna Düsseldorf 2-5

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, moest Fortuna Düsseldorf aan de bak in de uitwedstrijd tegen FC Kaiserslautern. Halverwege keek de nummer zeventien van de Bundesliga nog tegen een 2-1 achterstand aan. Na een vlotte gelijkmaker in de tweede helft nam Düsseldorf in de laatste 25 minuten definitief afstand van Kaiserslautern, dat tegenwoordig in de 3. Liga speelt.