Barça staat op rand van crisis: Messi fluit Abidal terug

4 februari 2020, 21:49   Bijgewerkt: 5 februari 2020, 00:00

Zeldzame uitspraken van Lionel Messi leggen een bom onder FC Barcelona. De Argentijn maakt korte metten met uitspraken van technisch directeur Eric Abidal in betrekking tot het ontslag van Ernesto Valverde. Daarmee staan de Catalanen op de rand van een bestuurlijke crisis.

Abidal deelde in een interview met Sport zijn vermoedens dat er onder Valverde problemen zouden zijn in de kleedkamer van Barcelona. "Veel spelers waren niet tevreden en werkten niet hard. Ook waren er interne communicatieproblemen. De relatie tussen de coach en de 'kleedkamer' is altijd goed geweest, maar er zijn dingen voorgevallen die ik als oud-speler aanvoel. Ik heb de club mijn gedachten gedeeld en laten weten dat er een beslissing moest worden genomen."

Dat is Messi, die niet vaak naar buiten treedt en zeker niet op deze manier, in het verkeerde keelgat geschoten. Vlot na de publicatie van het interview reageert de ster van Barça op Instagram. 'Ik doe dit niet graag, maar ik vind dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn taken en beslissingen. Spelers zijn verantwoordelijk voor wat gebeurt tussen de lijnen. Wij zijn de eersten om toe te geven dat we niet goed gespeeld hebben. Wanneer je als directielid over spelers spreekt, moet je namen noemen. Anders maak je alle spelers zwart en voed je geruchten.'

Media in Spanje vermoeden dat een crisis op de loer ligt en Abidal zich zorgen moet maken over zijn toekomst als technisch directeur van Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen