Roda zet De Jong per direct op non-actief vanwege resultaten

5 februari 2020, 09:45   Bijgewerkt: 5 februari 2020, 13:43

Roda JC heeft woensdag hoofdtrainer Jean-Paul de Jong per direct op non-actief gezet. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties en is daarom niet langer eindverantwoordelijke in Kerkrade. Eerder kwamen er ook al berichten naar buiten dat men ontevreden zou zijn over het gedrag van de coach. Maurice Verberne neemt voorlopig de honneurs waar.

Voetbal International en De Telegraaf kwamen dinsdag al met de berichten naar buiten dat De Jong serieus onder vuur zou liggen. Niet alleen vanwege de resultaten, maar ook door zijn gedrag zou hij diverse medewerkers van Roda JC tegen zich in het harnas hebben gejaagd. Ook zou hij niet meer goed liggen bij de spelersgroep van de Limburgse club, bij wie hij nog wel steun genoot van Roland Hogenelst, een van de nieuwe aandeelhouders van Roda JC. Dat was dus niet voldoende om het vege lijf te redden.

Sportief ging het met Roda JC – na een aardige periode eind vorig kalenderjaar – inderdaad dramatisch: al dertien officiële duels werd er op rij niet gewonnen. De laatste zege dateert van 25 oktober, toen NAC Breda in eigen huis werd verslagen (4-2). In de tussentijd werd er zes keer verloren, gelijkgespeeld tegen laagvliegers FC Dordrecht en TOP Oss en in de derby met MVV werd ternauwernood een gelijkspel afgedwongen. Het resulteerde allemaal in de zeventiende plaats in de Eerste Divisie en uitschakeling in de KNVB Beker. 

Onder de verbannen clubeigenaar Mauricio Garcia de la Vega tekende De Jong een eenjarig contract, met de optie voor nog een seizoen. Zijn contract liep dus nog slechts enkele maanden door, toch is het gezien de wankele financiële positie van Roda JC de vraag hoe ze zijn contract gaan ontbinden. Het is na zijn snelle ontslag bij FC Utrecht – waar de spelersgroep eveneens op hem uitgekeken was - de tweede strop van zijn trainersloopbaan. Bij FC Eindhoven had De Jong overigens wél succes en werd hij zelfs gekozen tot de beste trainer van de Eerste Divisie in 2015.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen