'Bartomeu wil snel lucht tussen Messi en Abidal klaren'

5 februari 2020, 20:22

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu is niet voornemens Éric Abidal direct te ontslaan, melden verscheidene Spaanse media. De technisch directeur gaf dinsdag in een interview aan dat sommige spelers onder de ontslagen trainer Ernesto Valverde niet alles gaven. Die uitspraak schoot Lionel Messi in het verkeerde keelgat.

Via Instagram haalde Messi uit naar Abidal. 'Ik doe dit niet graag, maar ik vind dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn taken en beslissingen', schreef hij. 'Spelers zijn verantwoordelijk voor wat gebeurt tussen de lijnen. Wij zijn de eersten om toe te geven dat we niet goed gespeeld hebben. Wanneer je als directielid over spelers spreekt, moet je namen noemen. Anders maak je alle spelers zwart en voed je geruchten.'

De uitspraken van Messi leken het einde van Abidal als technisch directeur van FC Barcelona in te luiden, maar de Fransman lijkt nog wat langer op zijn post te mogen blijven zitten. Bartomeu wil eerst proberen de lucht te klaren tussen Abidal en Messi. In de tussentijd moet de technisch directeur op zoek gaan naar een nieuwe aanvaller voor Barça. De Catalanen mogen buiten de transferperiode een speler uit de Spaanse competitie aantrekken als Ousmane Dembélé vijf maanden of langer uit de roulatie is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen