Brama wordt hard afgeserveerd: "Zo ga je niet met mensen om"

6 februari 2020, 08:48

De situatie van Wout Brama (33) blijft de gemoederen bezighouden rondom FC Twente. De middenvelder kwam na 20 december niet meer in actie voor de club en wordt door Gonzalo Garcia buiten de selectie gehouden. Het doet veel stof opwaaien bij de promovendus.

Garcia vindt het nodig dat de controleur niet meer bij de wedstrijdselectie zit. "Ik heb mijn redenen om deze beslissing te nemen. Het hoort bij mijn taak om soms ook onpopulaire maatregelen te nemen. We hebben niet de gemakkelijkste weg gekozen, maar soms moet je iets doen in het belang van het team en de club", legt hij uit aan De Telegraaf.

Oud-speler Jeroen Heubach speelde tijdens zijn carrière lang samen met Brama en hij vindt de situatie vreemd. "Natuurlijk weet ik niet precies wat er speelt, maar wat ik wel weet, is dat je zo niet met mensen om moet gaan. Een jongen die zoveel voor de club heeft betekend, kun je niet zomaar ineens aan de kant zetten zonder tekst en uitleg", zegt de oud-speler van Twente.

Heubach heeft een seizoenkaart en stelt dat Brama echt wel van waarde zou kunnen zijn. "Ik heb genoeg gezien om te kunnen zeggen dat Wout zeker niet minder is dan spelers die op de bank zitten en ook niet minder dan spelers die in het veld staan. Met zijn ervaring kan hij grote waarde hebben voor dit jonge elftal."

Ook Kenneth Perez, die ook bij Twente samenspeelde met Brama, heeft zijn bedenkingen over de situatie. "Het lijkt mij dat je normaal gesproken een speler met de intelligentie en ervaring van Brama heel goed kunt gebruiken in zo'n jeugdig elftal. Hij is ook nog eens een echte jongen van de club. Dan vind ik dat je zo'n speler moet koesteren. Puur op basis van het voetbal hoort een speler als Wout in de wedstrijdselectie te zitten en als dat dan niet het geval is, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand in de relatie tussen trainer en speler. Aan de andere kant kan ik me niet voorstellen dat Wout een vervelende rol speelt in de selectie of de boel loopt op te stoken. Zo ken ik hem helemaal niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen