Mathijsen tevreden bij Willem II: "Het komt er extreem goed uit"

6 februari 2020, 09:17

Willem II is bezig aan een absoluut droomseizoen in de Eredivisie. De Tilburgers staan op de gedeelde derde plaats en wonnen los van Feyenoord van alle topploegen. Technisch directeur Joris Mathijsen staat aan de basis van het succes en ziet dat er enkele zaken heel goed uitkomen.

De voormalig verdediger kreeg van de NOS de vraag hoe Willem II te werk gaat. "Als Willem II hebben we een voetbalvisie: aanvallend voetbal spelen en initiatief nemen. We hebben er een aantal transferperiodes over gedaan om daar de perfecte spelers bij te vinden. Dat komt er dit seizoen extreem goed uit", stelt hij vast.

Wat de laatste jaren opvalt, is dat Willem II vaak de goede spelers aantrekt. "We hebben hoofdscout Gerard Wielaert teruggehaald en zijn gewoon gestart met weer een database opbouwen. Uit die scouting komen nog steeds de meeste spelers", vertelt Mathijsen. "Onze opleiding hebben we ook nieuw leven ingeblazen, maar die heeft meer tijd nodig. Het is ook niet realistisch om meteen te verwachten dat er jeugdspelers doorbreken. Maar dat is wel het volgende doel, een basisspeler die uit de eigen jeugd komt."

?De kans is groot dat Mathijsen dat allemaal gaat meemaken. Hij verlengde onlangs zijn contract tot de zomer van 2024. De directeur is nog redelijk onervaren, maar blijkt wel in de wieg gelegd voor de baan. "Ik vind dit een functie die bij mij past, een prachtige functie. Het is van alles wat. Het grootste deel bestaat natuurlijk uit de selectie samenstellen, maar je bent ook met scouting bezig, met de jeugdopleiding... Hartstikke mooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen