Van den Berg geniet op Anfield: "Het was echt fantastisch"

6 februari 2020, 10:17

Sepp van den Berg was één van de talenten die de kans kreeg bij Liverpool in de FA Cup-wedstrijd tegen Shrewsbury Town (1-0). Trainer Jürgen Klopp liet louter jonge spelers opdraven en was zelf niet eens aanwezig bij het duel. Dat maakt het voor Van den Berg niet minder mooi. De van PEC Zwolle overgekomen verdediger genoot met volle teugen.

Het talent maakte een sterke indruk in het hart van de verdediging en was blij dat het duel winnend werd afgesloten. Dat gebeurde in een vol stadion. "Het was echt fantastisch. Anfield was helemaal vol, terwijl de fans wisten dat we met een heel jong team zouden spelen. Dat zegt meer dan genoeg over Liverpool en de fans", blikt hij terug op het duel van dinsdag tegenover De Telegraaf.

Lees ook: 'Van den Berg kan een Premier League-speler worden'

Of Virgil van Dijk het duel ook heeft bekeken, weet Van den Berg niet. "Hij is denk ik lekker op vakantie", lacht de achttienjarige verdediger. "Maar ik merk dat iedereen binnen de club trots is hoe wij dit als jonge jongens hebben gedaan. Ik zal Virgil ongetwijfeld nog spreken. De klik onderling met de Nederlandse jongens is sowieso mooi. Met Ki-Jana Hoever uiteraard, maar ook met Georginio Wijnaldum. Ik kan altijd bij hun terecht. Met Van Dijk leer ik hier van de beste verdediger ter wereld."

Van den Berg kreeg wel wat kritiek te verwerken toen hij op achttienjarige leeftijd de stap maakte van PEC naar Liverpool. Toch heeft hij absoluut geen spijt, ondanks het feit dat het midweekse duel pas zijn tweede optreden was voor de club. "Ik train meerdere keren per week tegen de beste aanvallers ter wereld. Op trainingen sta ik tegenover Mo Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané. Dat is iets wat ik me eerder alleen kon verbeelden. Zij behoren tot de beste aanvallers ter wereld. Natuurlijk is dat soms zwaar, maar met vallen en opstaan merk je dat je steeds beter en sterker wordt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen