Officieel: Te Wierik na dit seizoen van FC Groningen naar Engeland

6 februari 2020, 14:44

Mike te Wierik speelt vanaf volgend seizoen voor Derby County. FC Groningen meldt dat hun aanvoerder de overstap over een half jaar maakt. Te Wierik kon afgelopen maand al verkassen naar de Championship-club. Omdat de 27-jarige verdediger een aflopend contract heeft, ontvangt Groningen geen transfersom voor hem.

Te Wierik werd tijdens de afgelopen transferperiode ook in verband gebracht met FC Twente. In de laatste week werd Derby County concreet. De club van trainer Phillip Cocu en Wayne Rooney meldde zich een week geleden in de Martinistad. Echter wilde Groningen niet meewerken, ook al loopt Te Wierik straks gratis de deur uit. De Trots van het Noorden houdt namelijk rekening met het feit dat Samir Memisevic in februari nog een transfer naar China kan maken.

Voor Te Wierik is het huidige seizoen zijn derde in Groningse dienst. Hij kwam in 2017 transfervrij over van Heracles Almelo. In Engeland tekent hij een contract tot medio 2023. "Mike is iemand die ik goed ken. Hij past bij onze speelstijl, daar twijfel ik niet aan", zegt Cocu op het clubkanaal van Derby County. "Hij is een goede verdediger en leider."

Lees ook: Buijs verwacht langer trainer te blijven van FC Groningen

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen