Owusu volgende zomerse versterking voor Willem II

6 februari 2020 – Voor het volgende seizoen heeft Willem II opnieuw beet: Leeroy Owusu van De Graafschap is de derde aanwinst die komende zomer naar Tilburg verkast. De rechtsback tekent voor drie jaar. In Doetinchem had hij nog een eenjargig contract. Willem II strikte ook al Kwasi Wriedt en Derrick Köhn, beiden spelers van Bayern München II.

Owusu volgende zomerse versterking voor Willem II

Owusu komt oorspronkelijk uit de opleiding van Ajax. De 23-jarige verdediger wist in Amsterdam niet door te breken. Via Jong Ajax, Excelsior en Almere City kwam hij terecht bij De Graafschap. Bij de Superboeren miste Owusu twee seizoenen geen wedstrijd. "Ik ben blij dat ik na de zomer voor de huidige nummer vier van de Eredivisie ga spelen. Hopelijk kan Willem II deze lijn de komende jaren vasthouden", zegt Owusu op het clubkanaal van Willem II. "Maar voor het zover is focus ik me volledig op De Graafschap. We willen promoveren naar de Eredivisie en daar ga ik mijn uiterste best voor doen!"

Voor Owusu bestond al geruime tijd interesse. "Wij wilden hem afgelopen zomer en deze winter absoluut niet laten gaan. Na afloop van dit seizoen is het een goed moment, voor zowel de club als voor hem om deze stap te maken", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede op de website van De Graafschap. "Nu alle inkt is opgedroogd, gaan wij, samen met Leeroy, weer vol voor een mooi einde van dit seizoen."

Eredivisie

gerelateerd