Hoedt plaatst zich met Antwerp voor finale Croky Cup

6 februari 2020, 22:40   Bijgewerkt: 7 februari 2020, 00:11

Royal Antwerp heeft zich donderdagavond ten koste van KV Kortrijk geplaatst voor de finale van de Croky Cup, het Belgische bekertoernooi. Met Wesley Hoedt binnen de lijnen boekte de club uit Antwerpen een 0-1 overwinning. Lior Refaelov werd de matchwinnaar.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd tien minuten voor rust gemaakt. Timothy Derijck, die een verleden heeft bij Feyenoord, NAC Breda, ADO Den Haag, PSV en FC Utrecht, maakte hands in het strafschopgebied. De veldscheidsrechter nam het niet waar, maar de VAR wel. De penalty die volgde, werd raak geschoten door Refaelov.

Royal Antwerp hield de minimale voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast en mag zich op 22 maart melden in de bekerfinale. Tegenstander is favoriet Club Brugge. De ploeg van middenvelder Ruud Vormer plaatste zich woensdag voor de eindstrijd.