Babel kijkt uit naar EK: "Moet de kroon op mijn werk worden"

7 februari 2020, 07:44

Ryan Babel stelt dat hij een verstandige keuze heeft gemaakt met zijn rentree bij Ajax. De 33-jarige aanvaller wil koste wat kost mee naar het EK en denkt dat hij in Amsterdam veel kans heeft om een plek in de selectie te krijgen. Hij hoopt het toernooi als basisspeler in te gaan.

Dat vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Het EK moet echt de kroon op mijn werk worden. Ik heb vaak gedroomd over de komende maanden. Hoe die dromen verliepen houd ik voor mezelf, want ik wil er geen extra druk op leggen. Maar het komt er zeker op neer dat het heel mooie maanden gaan worden. Dat is voor mijn gevoel wel voorbestemd. Ook omdat ik in het verleden de flink wat tegenslagen heb gehad, waardoor ik eindtoernooien heb." Babel was erbij in 2006 en 2010, maar speelde op die WK's heel weinig.

?Dat zou dit jaar wel eens anders kunnen zijn, weet Babel. "Komende zomer voelt als mijn moment, als mijn eerste echte toernooi waarop ik een rol kan spelen. Door met Ajax te presteren, plaats ik mezelf ook in een kansrijke positie voor het EK en kom ik goed binnen bij Oranje. Alle energie wil ik daarin gooien. Ik kan mijn debuut als speler nog zo goed herinneren, en nu komt het einde van mijn carrière alweer in zicht."

Ondanks dat hij nog niet echt heeft kunnen imponeren bij Ajax, voelt hij zich goed in de selectie. "Het is heerlijk om voor de tweede keer terug te keren bij Ajax. Ik merk het vooral aan kleine dingen, bijvoorbeeld op het trainingsveld. Alles gebeurt hier met een idee, vooral op technisch vlak is het van zo'n hoog niveau", zegt de aanvaller. "En het niveau op het veld is hoger geworden. Het was natuurlijk altijd al prima, maar voor mijn gevoel zit Ajax nu zeker bij de Europese top."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen