Stegeman posteert Nakayama op middenveld bij PEC Zwolle

7 februari 2020, 13:17

Yuta Nakayama mag zich zaterdagavond als middenvelder gaan bewijzen bij PEC Zwolle. De verdediger was vorige week de matchwinner tegen FC Groningen (1-0) en schuift een linie door vanwege de absentie van Mustafa Saymak en Dean Huiberts.

In het 5-3-2-systeem van John Stegeman vormt Nakayama met Rico Strieder het koppel voor de defensie. Daardoor krijgt Pelle Clement een aanvallendere rol op het middenveld. "Ik probeer zoveel mogelijk logische dingen te doen", licht Stegeman toe tegenover De Stentor. "Ik kijk naar wat het beste is voor het elftal. Dit is het meest logisch, denk ik."

Thomas Lam heeft in het verleden ook op het middenveld gespeeld, maar wordt door Stegeman bewust achterin gehouden. "Ik vind namelijk niet dat het een positie is waar Thomas heel goed uit de voeten kan. Ik zie zijn toegevoegde waarde vooral centraal achterin", aldus de coach. Hij weet dat RKC-uit een belangrijke pot is voor de nummer vijftien van de Eredivisie. "We moeten zorgen dat we nog meer punten gaan halen. Tegen Ajax is die kans wat minder groot, maar dit zijn ploegen waarmee we ons moeten meten. We willen snel wegkomen van deze positie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen