Faber wil PSV-fans belonen: "Willen thuis winnen en dat uitstralen"

7 februari 2020, 13:33

Ernest Faber vindt het duel met Willem II nog niet cruciaal voor het verloop van de rest competitie, maar beseft wel dat PSV een overwinning nodig heeft om de kansen naar boven toe te houden. Als er wordt verloren van de Tilburgers, groeit het gat namelijk naar zeven punten. "Wij moeten winnen in eigen huis en dat moeten we uitstralen en vooral doen", aldus Faber.

Dat vertelde hij tijdens de perconferentie. "Of Willem II favoriet is? Gezien de ranglijst wel", erkende Faber, die wel stelt dat de Eindhovenaren in eigen huis normaliter moeten winnen van Willem II. "Iedereen heeft behoefte aan een overwinning. Winnen gaat helpen, de rest niet." Ook vindt hij het belangrijk dat de fans van PSV weer te zien krijgen dat de spelers in elk geval graag willen.

"Ik hoop dat ze ons ondersteunen, net als altijd en misschien nog meer om de samenwerking te creëren die nodig is om te winnen. We moeten onze ambitie tonen", aldus Faber, die zich positief wil presenteren in het Philips Stadion. Al wordt het niet eenvoudig, want Willem II is een goede ploeg. "Vooral in de omschakeling, met veel snelheid voorin. Het is een hecht team, dat door de goede resultaten zelfvertrouwen heeft. De sfeer is er goed om te werken en ze hebben niks te verliezen. Dat is prettig."

Omgekeerde situatie

De situatie die Faber schetst, is bij PSV compleet andersom. Ondanks de (volgende) nederlaag tegen Ajax afgelopen week, merkte Faber wel dat het rustiger was afgelopen week. Ondanks de nederlaag wil de coach niet te veel veranderen. "Want dat kost ook weer tijd, maar we zullen wel enkele andere accenten leggen", aldus Faber, die weer kan beschikken over Ibrahim Afellay en Érick Gutiérrez.

Ook is het best een mogelijkheid dat talent Noni Madueke een basisplaats krijgt. "Hij doet het goed en zit dicht tegen een basisplaats aan, omdat hij steeds goed invalt." Ritsu Doan heeft het lastiger, maar ook in hem blijft Faber vertrouwen houden. "Hij is een jongen met een goede discipline, maar hij zal beslissender moeten worden, zoals bij FC Groningen. Het is een loyale jongen die hard werkt en zijn kans nog wel gaat krijgen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen