Slot heeft er zin in: "Het mooie is dat we beide in vorm zijn"

7 februari 2020, 13:34

AZ tegen Feyenoord belooft zondag een echte krachtmeting te worden. AZ staat tweede met zeven punten meer dan nummer drie Feyenoord, maar die ploeg heeft onder Dick Advocaat nog niet verloren in de competitie. Arne Slot heeft zin in de kraker.

Enige slechte nieuws is het feit dat Owen Wijndal een twijfelgeval is. "Zijn meespelen zal een race tegen de klok worden", zegt Slot tegen het Algemeen Dagblad. Als de linksback niet inzetbaar is, dan wordt Thomas Ouwejan opgesteld. Slot heeft hoge verwachtingen van het duel van zondag. "Dit is echt een topwedstrijd. Feyenoord heeft natuurlijk een heel goede serie neergezet en wij zijn ook in vorm. Dat is het mooiste: dat we beiden in vorm zijn. In de vorige topwedstrijden die we wonnen tegen Feyenoord, PSV en Ajax waren beide teams ook in vorm. Daarom waren die overwinningen zo mooi." 

Dat Feyenoord in goede vorm steekt, vindt Slot niet verrassend. "De suggestie werd begin dit seizoen nog gewekt door mensen toen het niet zo goed ging dat ze niet zulke goede spelers hebben. Maar dat is natuurlijk niet waar. Ze hebben juist heel goede spelers. Ze zijn bijna allemaal international." De coach rekent erop dat AZ veel de bal zal hebben in de thuiswedstrijd. "Dat zal niet anders zijn dan andere wedstrijden want in bijna alle wedstrijden hebben wij meer de bal dan de tegenstander."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen