Gerbrands moest huis beveiligen en kreeg recherche over de vloer

7 februari 2020, 16:48

In de crisis van PSV is ook de veiligheid van Toon Gerbrands in het geding geweest. De recherche kwam bij de directeur thuis en zijn huis moest beveiligd worden met camera's. "Ik heb dingen beleefd die ik nog nooit eerder beleefd heb", vertelt Gerbrands, die na alle gebeurtenissen vooral een streep wil trekken.

"Als er dingen in de brievenbus liggen die niet helemaal kloppen, tot hoever gaat het dan? Bang is niet het juiste woord, maar leuk is anders", zegt Gerbrands tegen PSV TV. "Er zijn grenzen. Blijkbaar hoort dit er tegenwoordig allemaal bij. Ik vind dit niet normaal. Voor deze functie betaal ik een prijs en daartoe ben ik ook bereid. Ik ben verantwoordelijk voor waar ik nu zit."

Gerbrands noemt de onrust na de thuiswedstrijd tegen FC Twente het dieptepunt. "Het kwam heel dichtbij. Ik kon ook niet zonder begeleiding naar de auto. Dat zijn dingen die niet bij PSV horen. Daarin is een behoorlijke grens overschreden. Vervolgens kwam er een mediaweek waarin van alles is gebeurd. Je voelt je een beetje vogelvrij in zo'n periode. Toen hebben we met elkaar gekeken naar hoe nu verder. Deze week hebben we benut dit met alle geledingen te bespreken."

Daarin werd duidelijk dat Gerbrands en technisch directeur John de Jong aanblijven bij PSV. Beiden nemen hun verantwoordelijkheid. "Ook hebben we met de raad van commissarissen, sponsoren en supporters gesproken en gezegd dat we een streep moeten trekken. Op deze manier is het echt niet meer te doen. We staan er sportief niet goed voor. We moeten aan de bak om Europees voetbal te halen, dat moeten we met z'n allen doen."

Lees meer: De Jong en Gerbrands blijven en kandidaat-trainers in beeld

Weer winnen is het beste medicijn voor PSV. "Maar dat neemt niet weg dat wij als directie verantwoordelijk zijn voor waar we staan. We hebben mensen aangesteld en ontslagen, daarvoor zijn wij verantwoordelijk. Dat zijn we ook voor de toekomst. Naast het bereiken van Europees voetbal, wat de spelers en staf moeten gaan doen, moeten wij op zoek naar een nieuwe technische staf voor volgend seizoen. We gaan ook een evaluatie maken van de selectie. Dat werk gaan de scouting en John de Jong verrichten. Met z'n allen moeten we zorgen dat we weer een organisatie krijgen die voor de prijzen speelt."

Bekijk hier het hele interview van Gerbrands bij PSV TV

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen