Eerste Divisie: Cambuur wint weer, slecht debuut Hyballa

7 februari 2020, 22:04   Bijgewerkt: 7 februari 2020, 22:14

SC Cambuur heeft aan kop van de Eerste Divisie opnieuw goede zaken gedaan. Het elftal van Henk de Jong won door twee treffers van Robert Mühren met 2-1 van MVV en legt daarmee alvast de druk bij concurrenten FC Volendam en De Graafschap. Daarachter liep NAC Breda voor de derde wedstrijd op rij puntenverlies op. Onder de nieuwe trainer Peter Hyballa moest het een punt aan TOP Oss laten: 1-1.

Cambuur – MVV Maastricht 2-1

Cambuur kon zichzelf een relaxed weekend bezorgen met drie punten in eigen huis tegen MVV, wetende dat titelconcurrenten FC Volendam en De Graafschap pas maandag in actie komen. En na een slecht begin van het nieuwe jaar, met twee nederlagen, konden de Friezen vandaag ook alweer de derde zege op rij pakken. Het begin tegen middenmoter MVV was overtuigend. De thuisploeg was voortdurend dreigend, maar wist de eerste kansjes niet te verzilveren.

Vlak na het kwartier ging het echter hard. Robert Mühren, de topscorer van de Eerste Divisie, bleek ook vanavond op schot te zijn. Eerst benutte hij feilloos een strafschop en twee minuten daarna tikte hij zijn 21ste treffer van het seizoen binnen: 2-0. MVV werd nauwelijks gevaarlijk en had geluk dat het met maar twee tegentreffers ging rusten. Vlak voor de pauze gingen schoten van Mees Hoedemakers en Mühren namelijk respectievelijk net naast en tegen de lat.

In de tweede helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Cambuur, maar door een persoonlijke fout van aanvoerder Erik Schouten kwam MVV uit het niets terug in de wedstrijd. Joeri Schroijen tikte een voorzet binnen nadat Anthony van den Hurk de bal van Schouten had afgesnoept: 2-1. Het leverde Cambuur een onnodig spannende slotfase op, waarin keeper Sonny Stevens zich ontpopte tot de held met twee knappe reddingen. De koploper kon zodoende weer drie punten bijschrijven en achterover leunen om te kijken wat de concurrentie maandag doet.

NAC Breda – TOP Oss 1-1

Bij NAC beleefde Peter Hyballa zijn vuurdoop als trainer. De Duitse oefenmeester, die eerder in Nederland bij NEC werkte, liet zich meteen vanaf het begin gelden door coachend zijn spelers naar voren te sturen. TOP Oss oogde onzeker achterin, maar NAC had moeite om echt gevaarlijk te worden. Toch kwam de ploeg na 25 minuten op een verdiende 1-0 voorsprong. Arno Verschueren stond volledig vrij in de zestien en schoot in twee instanties raak.

Roda JC – FC Den Bosch 1-5

Ook bij Roda JC zat vanavond een nieuwe trainer op de bank. Maurice Verberne moet de komende periode als interim-trainer overbruggen na het midweekse ontslag van Jean-Paul de Jong. Het debuut van Verberne liep echter uit op een regelrechte ramp, want binnen zes minuten stond zijn ploeg al met 0-2 achter. Junior van der Velden kopte een hoekschop raak en Pedro Marques werkte een strafschop binnen. En nog binnen de twintig minuten werd het zelfs 0-3 toen Marques op aangeven van Danny Verbeek ook nog 0-3 maakte.

Telstar - NEC 1-7

In Velsen werd het een avond om snel te vergeten voor Telstar. De toeschouwers werden weliswaar getrakteerd op acht doelpunten, maar zeven daarvan waren voor NEC. Zian Flemming was de grote man met twee goals en één assist. Ook Ole Romeny, Anthony Musaba, Rens van Eijden en Ayman Sellouf scoorden. De zesde treffer voor de Nijmegenaren was een eigen doelpunt. Het doelpunt van Elayis Tavsan, dat in het duel de 1-1 betekende, bleek uiteindelijk niet meer dan een eretreffer op een zwarte avond. 

Overige uitslagen:

FC Dordrecht – Almere City 1-2

Go Ahead Eagles – FC Eindhoven 3-1

Helmond Sport – Excelsior 1-4

Programma maandag (20:00 uur):

Jong AZ – FC Volendam

Jong PSV – De Graafschap

Jong FC Utrecht – Jong Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen