Emanuelson (33) kijkt uit naar mogelijk laatste weerzien met Ajax

8 februari 2020, 08:36

Voor Urby Emanuelson wordt het duel van aanstaande zondag tegen Ajax een gedenkwaardige wedstrijd. De Amsterdammer van FC Utrecht vermoed dat het zijn laatste wedstrijd tegen de club waar hij zijn loopbaan begon wordt. "Ik weet voor mezelf dat ik na dit seizoen door wil gaan als voetballer, maar het zou kunnen dat dat wel ergens anders is."

Dat stelt de 33-jarige in De Telegraaf. Aan stoppen wil jij nog niet denken, daar voelt de linksback annex centrale middenvelder zich nog te goed voor. "Zolang ik nog steeds het juiste gevoel heb, zal ik door blijven gaan, als die kans er is." De kans om te debuteren vond inmiddels bijna vijftien jaar geleden plaats, in de toenmalige UEFA Cup tegen Auxerre. Trainer Ronald Koeman haalde onder meer Ryan Babel en Emanuelson bij de selectie. Twee spelers die mogelijk zondag tegenover elkaar staan.

"Ajax zal door mijn verleden altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart. Ik heb er zeventien jaar gevoetbald. Nu de jaartjes beginnen te tellen, is het eigenlijk alleen nog maar mooier om tegen Ajax te spelen. Dat ik het weer een keertje mee mag maken." Bovendien ziet hij kansen in De Galgenwaard. "Maar door de blessures staat er nu wel een ander Ajax. Ik ga niet zeggen dat we gelijkwaardig zijn, maar we hebben wel de mogelijkheid om de punten in Utrecht te houden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen