Fledderus content als TD: "Strategisch inzicht van jongs af aan"

8 februari 2020, 10:14

Voor Mark-Jan Fledderus was afgelopen winter met het late vertrek van Ajax-huurling Kaj Sierhuis een hectische transferwindow. Het 'schaken op meerdere borden' is echter wel wat de technisch directeur van FC Groningen wil, zo geeft hij aan in een uitgebreid interview met het Dagblad van het Noorden.

"Ik heb dit soort functies in de voetballerij altijd interessant gevonden", blikt Fledderus, onder meer oud-speler van Heracles Almelo, Roda JC en zijn huidige werkgever, terug op zijn spelerstijdperk. Toen had hij al interesse in een functie na het voetbal. "Ik wil mezelf elke dag verbeteren. Dat vind ik het allerleukste aan werken. Alles wat ik doe, alle stappen die ik zet, evalueer ik door en door. Het transferwindow is nog maar een week gesloten, maar ik heb inmiddels alweer met onze scoutingstaf gezeten om te bepalen wat we goed hebben gedaan en wat beter kan."

Sierhuis

Luttele uren voor het sluiten van de markt werd Kaj Sierhuis door Ajax verkocht aan Stade Reims. Dat soort scenario's maken het werk als TD leuk, geeft Fledderus aan. "Stel dat onze pas gedebuteerde Kian Slor binnen vier maanden de beste linksbuiten van de eredivisie blijkt te zijn en in de zomer weggaat. Wat gaan we dan doen? Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar niets is onmogelijk in deze wereld. Je moet te allen tijde snel kunnen schakelen. We moeten voorbereid zijn."

Het begint allemaal met een strategie bedenken volgens de voormalig middenvelder, die een voorliefde heeft voor dat soort psychologische spellen. "Ook van bordspellen als Stratego en Risk. Ik heb ook jarenlang fanatiek gepokerd. Veel mensen denken dat dat een geluksspelletje is, maar niets is minder waar. Strategisch inzicht heb ik al van kinds af aan. Ik ben in de jeugd zelfs schaakkampioen van Coevorden geweest. Dat schaken op meerdere borden, dat vind ik machtig om te doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen