Atalanta profiteert in Florence optimaal van slippertje AS Roma

8 februari 2020, 16:56

Atalanta heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Serie A. Waar concurrent AS Roma een dag eerder verrassend verloor van Bologna (2-3), daar boekte de club uit Bergamo op bezoek bij Fiorentina een 1-2 zege. Door de overwinning heeft Atalanta de vierde plaats - die aan het einde van het seizoen plaatsing voor de Champions League betekent - steviger in handen.

Het Atalanta van Hans Hateboer, Marten de Roon, Robin Gosens en sinds kort ook Lennart Czyborra is bezig aan een wisselvallig tweede seizoenshelft. Uitgepakt werd er tegen AC Milan (5-0), Parma (5-0) en Torino (0-7), maar er werd ook slordig puntenverlies geleden tegen SPAL (1-2) en vorige week Genoa (2-2).

De Roon was er zaterdag tegen Fiorentina niet bij. Hij ontbrak vanwege een schorsing. Ook Hans Hateboer en Lennart Czyborra zaten niet bij de eerste elf, al behoorden zij wel tot de wedstrijdselectie. De enige voormalig Eredivisie-speler die namens Atalanta in actie kwam, was Gosens.

Hij kon niet voorkomen dat Fiorentina na een halfuur de leiding nam. De Italiaan kreeg met enig geluk de bal voor de voeten en knalde vanaf twintig meter fraai raak. In het tweede bedrijf boog Atalanta de achterstand om tot een voorsprong. Duvan Zapata nam de gelijkmaker voor zijn rekening door in de rebound raak te schieten. Met een afstandsschot scoorde Ruslan Malinovskiy twintig minuten voor tijd de winnende.

Door de 1-2 zege heeft Atalanta drie punten voorsprong op nummer vijf AS Roma. Lazio, dat derde staat, heeft acht punten meer dan de club uit Bergamo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen