KNVB schrapt vanwege storm Ciara Eredivisie-duels op zondag

8 februari 2020, 17:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er wordt zondag niet gevoetbald in Nederland. Na overleg met de Eredivisie-clubs, gemeentes, politie en KNVB is vanwege de komst van storm Ciara een streep gezet door alle wedstrijden. De veiligheid van supporters en spelers kan niet worden gewaarborgd. Ook in het gehele landelijke amateurvoetbal wordt er niet gespeeld.

Het KNMI gaf zaterdag code oranje uit voor het hele land. Naar verwachting neemt storm Ciara naarmate de dag vordert in kracht toe, waardoor windstoten tot een kracht van 120 kilometer per uur kunnen worden verwacht. De KNVB vindt het onverantwoordelijk om onder de verwachte weersomstandigheden spelers en supporters naar stadions en sportcomplexen te laten komen. Derhalve is besloten alle wedstrijden uit het programma te halen.

In de Eredivisie vinden FC Utrecht - Ajax, AZ - Feyenoord, Sparta Rotterdam - ADO Den Haag en FC Emmen - FC Twente geen doorgang. De clubs, lokale overheden en andere betrokkenen zullen de komende dagen bekijken wanneer de wedstrijden worden ingehaald. Dat is, vanwege het al overvolle speelschema, een flinke uitdaging.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen