Bosz en Sinkgraven pakken volle buit in knotsgek duel

8 februari 2020, 20:35

Bayer Leverkusen heeft zaterdagavond in een zeer spectaculaire wedstrijd met 4-3 gewonnen van Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Peter Bosz knokte zich in de slotfase naar drie punten. Met een assist op het winnende doelpunt had Daley Sinkgraven een belangrijk aandeel in de overwinning.

Voor Bosz betekende de wedstrijd tegen Borussia Dortmund een weerzien met zijn oude club. De Nederlandse coach was in het seizoen 2017/2018 een half jaar werkzaam voor Die Borussen. De vorige ontmoetingen met zijn voomalig werkgever verloor hij. Eerder dit seizoen, toen Leverkusen op bezoek was in het Signal Iduna Park, leed Bayer Leverkusen nog een kansloze 4-0 nederlaag. Zaterdagavond liep het anders.

Zo spectaculair als de wedstrijd eindigde, zo begon die ook. Nadat het Noorse fenomeen Erling Braut Haaland een goede mogelijkheid kreeg om de score te openen, sloeg de thuisploeg toe. Kevin Volland schoot beheerst raak op aangeven van Nadiem Amiri. Het duurde niet lang voordat de gelijkmaker viel. Uit een hoekschop maakte Mats Hummels de 1-1.

Daarmee was het nog lang niet afgelopen voor de eerste helft. Eerst scoorde Emre Can, die zijn basisdebuut maakte voor Borussia Dortmund, met een geweldig schot van afstand de 1-2. Twee minuten voor de theepauze maakte Volland zijn tweede van de avond, waarmee het voor het eerste bedrijf gedaan was.

Ook in de tweede helft werd het publiek vermaakt. Nadat een doelpunt van Jason Sancho werd afgekeurd wegens een overtreding van Giovanni Reyna, maakte Raphaël Guerreiro na een fraaie aanval de 2-3. Leverkusen moest zich voor de tweede keer oprichten en deed dat ook. Tien minuten voor tijd scoorde Leon Bailey de gelijkmaker, waarna Lars Bender op aangeven van Sinkgraven de 4-3 binnenkopte.

Door de zege stijgt Leverkusen naar de vijfde plaats in de Bundesliga. Dortmund blijft steken op plek drie.