Buijs vreesde even: "Ik dacht dat er iets met zijn knie was"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 februari 2020 – Het publiek in het Hitachi Capital Mobility Stadion werd zaterdagavond tegen Vitesse (1-0) even opgeschrikt door een ogenschijnlijk ernstige blessure van Romano Postema. De vrijdag achttien jaar geworden spits raakte aan het einde van de eerste helft geblesseerd en bleef lang op de grond liggen. Na rust probeerde hij het nog even, maar al snel moest hij de strijd staken.

Buijs vreesde even: "Ik dacht dat er iets met zijn knie was"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Desondanks heeft de jonge spits geen ernstige blessure te hebben opgelopen. Dat laat Danny Buijs weten aan RTV Noord. Bij FOX Sports geeft de trainer ook een reactie. "Toen hij even op de grond lag, dacht ik even dat er iets ernstigs was met zijn knie. In de rust gaf hij aan dat het goed aanvoelde, maar net na rust gaf hij toch aan dat het niet ging", vertelt hij.

Postema kreeg dus het vertrouwen van Buijs, maar moet volgens de trainer nog veel leer leren. "Dat kon je in de eerste helft in de duels ook zien. Logisch, want hij is gisteren achttien geworden. Een half jaar geleden speelde hij nog in Groningen Onder-17. Soms mist hij in de duels nog wat, slimmigheidjes. De enige manier om daarachter te komen is door dit soort ervaring op te doen."

De jonge aanvaller slaagde er ondanks een goede mogelijkheid niet in zijn eerste profdoelpunt te maken. Zijn vervanger, Daishawn Redan, scoorde ook niet. Hij moest na rust veel werk verrichten. "Op een gegeven moment wordt er ook wat anders gevraagd, dat je je naar de klote loopt om het team te helpen. Dat kost heel veel energie. Dat zal die toch moeten doen, want dat hebben we nodig."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd