Juventus onderuit bij Hellas ondanks weer Ronaldo-goal

8 februari 2020, 22:48

Juventus heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij Hellas Verona. Er leek geen vuiltje aan de lucht nadat Cristiano Ronaldo na ruim een uur voor het tiende duel op rij had gescoord, maar in de absolute slotfase ging het gruwelijk mis. Eerst scoorde Fabio Borini na een prima combinatie en na een ongelukkige handsbal van Leonardo Bonucci mocht Giampaolo Pazzina de winnende maken vanaf elf meter: 2-1.

Het is voor Juventus al de tweede nederlaag in 2020, nadat het twee weken geleden verloor op bezoek bij Napoli. Groots was het optreden van de Oude Dame ook allerminst tegen Hellas Verona, dat eerder in deze competitie ook een goede indruk maakt tegen Internazionale en de laatste weken gelijkspeelde tegen AC Milan en SS Lazio. En gewaarschuwd was Juventus helemaal nadat het openingsdoelpunt van Marash Kambulla (Hellas Verona) werd afgekeurd door de VAR vanwege buitenspel: maar dat ging echt om enkele centimeters.

Maar net als eerder tegen Internazionale en afgelopen week tegen SS Lazio gaf Hellas Verona zich niet gewonnen. Uit een prima combinatie schoot Borini de gelijkmaker tegen de touwen, iets dat de degelijk spelende Matthijs de Ligt niet kon voorkomen. Even later ontsnapte de Nederlandse verdediger nadat hij ongelukkig instapte, maar die kans werd nog in het zijnet geschoten door de beter wordende thuisploeg. 

Met Sofyan Amrabat als een van de uitblinkers werd het nog mooier voor de thuisploeg: een voorzet werd vlak voor tijd via de hand van Bonucci weggewerkt. De VAR vond en een strafschop, greep in en dat buitenkansje werd verzilverd door Pazzina. Een zwak slotoffensief ten spijt ging Juventus wederom onderuit, waardoor de spanning in de Italiaanse titelstrijd weer helemaal terug is. Het zoveelste doelpunt van Cristiano Ronaldo kon daar niets aan veranderen…

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen