Faber blij met zege, maar is kritisch op tweede helft

8 februari 2020, 23:13

Ernest Faber was zeer blij en opgelucht met de overwinning van PSV zaterdagavond op Willem II (3-0). Hoewel de oefenmeester eigenlijk alleen tevreden was over de eerste helft, zag hij ook de nodige goede dingen bij zijn geplaagde elftal. "Ik ben blij dat we hebben gewonnen, maar de tweede helft moet het aan de bal wel beter."

Dat was de constatering van de coach tegenover FOX Sports. "We hadden in de tweede helft moeten opbouwen zoals in de eerste", noemde hij als duidelijk verbeterpunt voor zijn ploeg. "In de tweede helft ging de bal van de keeper direct naar voren, terwijl we tijd en ruimte hadden om op te bouwen." Ondanks dat Willem II meer druk op de bal kreeg, had Faber graag gezien dat PSV bleef opbouwen zoals het in de eerste helft veelvuldig via Jorrit Hendrix deed.

Lees ookDumfries en Thomas eensgezind: "Dit hadden we heel hard nodig"

"Misschien dat nu de spanning er wat van af gaat. Laat dit de start zijn van een mooie reeks de komende weken", hoopte hij. Ook voor de scorende Ryan Thomas had de coach complimenten. "Hij heeft het erg goed gedaan en is uitermate geschikt om tussen het middenveld en de aanval te pendelen", loofde Faber. "Ook verdedigend maakt hij veel meters, een beter voorbeeld kun je niet hebben momenteel. Want ook toen hij niet speelde, bleef hij heel hard trainen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen