Rosario niet bang voor verlies basisplek: "Weet wat ik kan"

9 februari 2020 – Pablo Rosario heeft er vertrouwen in dat hij de komende periode basisspeler bij PSV blijft. De jonge middenvelder krijgt veel kritiek vanwege zijn matige spel in combinatie met de slechte resultaten van de Eindhovenaren. Rosario erkent dat hij fouten maakt, maar zegt te werken aan een betere vorm en het vertrouwen van trainer Ernest Faber nog steeds te voelen.

Rosario niet bang voor verlies basisplek: "Weet wat ik kan"

Ondanks de 3-0 overwinning van PSV op Willem II is Rosario na afloop kritisch over zijn eigen spel. Hij leverde een aantal ballen zomaar bij de tegenstander in, iets wat dit keer zonder gevolgen bleef. "De eerste en tweede helft maakte ik een paar fouten", zegt de oud-aanvoerder van PSV in gesprek met VTBL. "Vandaag ging het minder, daar moet je overheen. Je wilt zelf altijd goed spelen en het is frustrerend als dat niet lukt."

Lees ook: Dumfries en Thomas eensgezind: "Dit hadden we heel hard nodig"

Basisplaats
Nu PSV dit seizoen geen enkele prijs meer kan pakken, is het doel voor de ploeg uit Eindhoven het ontlopen van de play-offs. "We willen alle twaalf wedstrijden winnen en zo hoog mogelijk eindigen", formuleert Rosario. Hij verwacht dat hij als basisklant aan dat doel kan werken. "Ik weet wat ik kan. Ik probeer alles te geven en daaruit moet blijken wie er speelt. Maar ik moet ook gewoon kwaliteit leveren."

PSV

gerelateerd