Supportersclub Utrecht: "Haal afgelast duel met Ajax morgen in"

9 februari 2020, 10:32

Als het aan de supportersvereniging van FC Utrecht ligt, staan de Domstedelingen morgen al op het veld voor de inhaalwedstrijd tegen Ajax. De voorzitter hoopt zo dat zijn club alsnog kan profiteren van de vele blessures bij de Amsterdammers. Dat het duel morgen al wordt gespeeld, is echter vrij onwaarschijnlijk, snappen ze ook in Utrecht.

"De afgelasting komt Ajax natuurlijk goed uit", zegt Teun den Hartog van de Supportersvereniging FC Utrecht tegen het Algemeen Dagblad. Hij doelt hiermee op de waslijst aan blessures die Ajax heeft door onder meer het ontbreken van sterkhouders als Hakim Ziyech, Quincy Promes en David Neres. "Maandagavond inhalen lijkt me daarom de beste oplossing, dan hebben we het maar gehad", zegt Den Hartog.

Lees ook: KNVB schrapt vanwege storm Ciara Eredivisie-duels op zondag

'Veiligste voor iedereen'

Omdat zowel Ajax als FC Utrecht doordeweeks al in de kwartfinale van de KNVB-beker moet aantreden, is het zo goed als uitgesloten dat het onderlinge treffen nog deze week wordt ingepland. Dat het duel werd afgelast, vindt Den Hartog overigens goed te begrijpen. "Nu is er vroeg duidelijkheid en hebben we met zijn allen een vrije zondag. Het is niet anders. Maar dit is wel het veiligste voor iedereen. Het is beter dat ze het nu beslissen dan als de meeste supporters al onderweg zijn."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen