Spoorboekje: titelkandidaten in actie in Eerste Divisie, ErediVisie

10 februari 2020, 07:00   Bijgewerkt: 9 februari 2020, 23:56

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 10 februari.

Specials

ErediVisie

Er werd weliswaar niet gevoetbald op zondag, waardoor de topper tussen Feyenoord en AZ geen doorgang vond en ook Ajax niet in actie kwam. Toch bleven er nog genoeg mooie wedstrijden over en was er mede door de zege van PSV en de vier andere wedstrijden nog wel genoeg om over na te praten in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. 

Wedstrijden

Jong AZ - FC Volendam (20.00 uur)

SC Cambuur won afgelopen vrijdagavond in Leeuwarden nipt met 2-1 van MVV en legde zo de druk bij concurrenten FC Volendam en De Graafschap om aansluiting te houden met de koploper. Beide titelkandidaten komen vanavond in actie. Volendam gaat op bezoek bij de talenten van Jong AZ, die onderaan de middenmoot van de Eerste Divisie staan. Eerder dit seizoen won Volendam moeizaam met 3-2 van Jong AZ. De vorm van beide ploegen op dit moment is het tegenovergestelde. Volendam won de laatste vier wedstrijden, terwijl AZ in de laatste drie duels geen enkele overwinning kon bijschrijven. Komt vanavond de ommekeer?

Jong PSV - De Graafschap (20.00 uur)

Door het gelijkspel tegen FC Eindhoven moest De Graafschap in de vorige speelronde even een kleine pas op de plaats maken in de titelrace. Het gat met Cambuur is nu zeven punten en tegen Jong PSV moet dat worden teruggebracht tot vier. Het is echter de vraag welke talenten van de eerste selectie van PSV met de beloften mee gaan doen en of De Graafschap het net zo makkelijk krijgt als in de heenwedstrijd in Doetinchem. Toen versloeg De Graafschap Jong PSV simpel met 4-1. 

Jong FC Utrecht - Jong Ajax (20.00 uur)

De eerste selectie van Ajax hoefde gisteren niet af te reizen naar Utrecht vanwege de verwachte weersomstandigheden, maar de beloften van de Amsterdammers maken de trip vandaag wel. Jong Ajax kan bij winst op Jong Utrecht koploper Cambuur weer naderen tot één punt. Beide ploegen zijn wisselvallig. Bij Jong Ajax worden overwinningen de laatste weken afgewisseld met gelijke spelen, terwijl Utrecht drie van de laatste vijf duels verloor. Eerder dit seizoen won Jong Ajax gemakkelijk met 4-0 van de leeftijdsgenoten uit Utrecht.

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong FC Utrecht - Jong Ajax, FOX Sports 1, live verslag van dit duel in de Eerste Divisie

20.30 uur: Holstein Kiel - FC St. Pauli, FOX Sports 4, live verslag van dit duel in de Tweede Bundesliga

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow

22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1, talkshow 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen