De Graafschap moet winnen: "Kunnen niets meer laten liggen"

9 februari 2020 – De Graafschap kan maandagavond aan de bak in de Eerste Divisie. De nummer vier van de competitie speelt dan de uitwedstrijd tegen Jong PSV en dat duel staat voor het team in het teken van eerherstel na het gelijkspel tegen FC Eindhoven van vorige week. Mike Snoei beseft dat er gewonnen moet worden.

De Graafschap moet winnen: "Kunnen niets meer laten liggen"

De Graafschap heeft zeven punten minder dan koploper SC Cambuur, dat wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. FC Volendam staat derde en heeft twee punten meer dan De Graafschap. Ook die ploeg komt maandag in actie, tegen Jong AZ. "Wij kunnen de komende periode nagenoeg niets meer laten liggen", zegt Snoei tegen De Gelderlander. "We zijn het ook aan onze stand verplicht van Jong PSV te winnen."

Bij De Graafschap zal nieuweling Sven Blummel in de basis starten en dat is voor het eerst sinds zijn komst in de winter. "Blummel moet wel fit zijn om te kunnen spelen. Dat heeft iets langer geduurd dan gehoopt. We hebben onlangs een programma voor hem opgesteld, met als doel hem klaar te stomen voor een basisplek tegen Jong PSV. Dat is gelukt." Door de basisplaats van Blummel verdwijnt Stef Nijland uit de basis. Achterin krijgt Roland Baas de voorkeur boven Jordy Tutuarima. "Natuurlijk zijn Stef en Jordy nu teleurgesteld. Het is nu de vraag op welke manier zij daarmee omgaan."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd