Slot wil geen laptoptrainer worden genoemd: "Een belediging"

9 februari 2020, 14:50

Arne Slot is met AZ bezig aan een topseizoen en dat in zijn eerste jaar als hoofdtrainer. De voormalig middenvelder bezet met zijn ploeg de knappe tweede plaats en de achterstand op koploper Ajax bedraagt slechts drie punten. Slot is blij met het succes in zijn eerste seizoen als hoofdcoach.

De 41-jarige trainer voelde vooral in het begin van het seizoen de druk omdat zijn werk bij AZ zijn eerste klus is als hoofdtrainer. Slot werd vaak een 'moderne coach' of 'laptoptrainer' genoemd. Met name van die laatste term is hij geen fan. "Ik weet niet goed wat 'modern' is. Maar als mensen mij in de laptophoek zetten, vind ik dat ergens ook wel een belediging. Dat etiket wordt vaak geplakt op trainers die niet hebben gevoetbald. Dan doe je mijn voetbalcarrière tekort. Ik weet dat ik niet de grootste carrière gehad, maar ik heb toch veel eredivisiewedstrijden gespeeld", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

AZ zit nog altijd vol in de race voor de titel. Het is dan ook zeker niet zo dat het woord 'kampioen' niet mag worden genoemd binnen de club. "We kunnen wel steeds gaan rekenen, maar daar win je geen wedstrijden mee. We willen minimaal tweede worden en dan hoort de eerste plaats daar dus ook bij. Dat we dit seizoen al wonnen van Feyenoord, Ajax en PSV is extra mooi nu ze concurrenten zijn op de ranglijst. Maar we hebben nog niks", benadrukt de trainer die met zijn team ook nog actief is in Europa.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen