21 Roda-fans krijgen stadionverbod na ongeregeldheden

9 februari 2020, 18:31

Het is zondag duidelijk geworden dat 21 supporters van Roda JC een stadionverbod hebben gekregen. Dat heeft alles te maken met de ongeregeldheden tijdens de derby tegen MVV Maastricht op zondag 12 januari. Die wedstrijd werd in de eerste helft twee keer stilgelegd door de arbitrage.

Stef van de Laar, manager veiligheid van de Kerkraadse club, meldt aan De Limburger dat de stadionverboden verschillende gradaties hebben. Een aantal fans heeft een voorlopig stadionverbod gekregen, wat inhoudt dat ze drie maanden niet in het stadion mogen komen. Enkele andere Roda-supporters kregen een voorwaardelijk stadionverbod. Ze hebben nog steeds toegang tot het Parkstad Limburg Stadion, maar dat kan veranderen als blijkt dat ze bij nieuwe incidenten een rol spelen.

Ondertussen blijft het onderzoek naar de ongeregeldheden in volle gang. Opmerkelijk was dat tijdens de wedstrijd vuurwerk werd afgestoken en dat zwarte rookbommen ervoor zorgden dat het zicht bijzonder slecht was tijdens het duel. Mede daarom werd de wedstrijd stilgelegd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen