Ten Hag waarschuwt voor Getafe: "We zijn geen favoriet"

9 februari 2020, 21:03

Erik ten Hag is meer dan op zijn hoede voor de dubbele ontmoeting met Getafe. De oefenmeester van Ajax verwacht een heel zwaar duel in de knock-outfase van de Europa League met de huidige nummer drie van La Liga. "Wij zijn zeker niet bij uitstek favoriet. Qua naam misschien wel, maar daar kijk ik niet naar. Ik kijk naar de actualiteit."

Dat vertelde Ten Hag over de komende wedstrijden tegen Getafe, dat dit weekend met liefst 3-0 won van Valencia en zich nestelde op de derde plaats in Spanje. "Als je derde staat in La Liga, dan kun je wel wat", zei de coach. "Dit is een echte a-typische Spaanse ploeg, ongelukkig om tegen te spelen. Ze spelen met hele hoge druk, vechten voor ieder duel en zijn ook goed om in de omschakeling. Het wordt een hele zware kluif."

Ten Hag wil het liefst opbouwen tegen Getafe, maar laat duidelijk blijken dat er ook een Plan-B is. "Vorig seizoen hebben we met Dusan Tadic tegen Real Madrid als aanspeelpunt gespeeld tegen hoge druk, dus dat is zeker een optie", zei de oefenmeester, die Ajax dus niet als favoriet ziet. "Het wordt een hele zware dobber, maar daar lopen we niet voor weg."

Komst Vertonghen

Verder werd Ten Hag gevraagd naar een mogelijke comeback van Jan Vertonghen, die een aflopend contract heeft bij Tottenham Hotspur. "Iemand die goed genoeg is, speelt. Er is geen leeftijdsgrens", aldus Ten Hag over de leeftijd van de Belgische verdediger (32). "Vertonghen is een speler met een Ajax-verleden, die de clubfilosofie kent. Die volgen wij nadrukkelijk natuurlijk. Maar je moet wel kijken waar hij moet spelen en dat komt allemaal bij elkaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen