Gisteren gemist: fantastische avond voor De Vrij en De Jong

10 februari 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 9 februari.

De Vrij pakt hoofdrol in zinderende Milanese derby

De Derby della Madonnina is zondagavond een prooi geworden voor Inter. Daar zag het halverwege de clash tussen de stadsgenoten niet naar uit. AC Milan leidde na de eerste helft met 0-2, maar gaf het na rust compleet uit handen. De cruciale 3-2 werd gemaakt door niemand minder dan Stefan de Vrij. In blessuretijd werd het zelfs nog 4-2.

De Jong en assistkoning Messi bezorgen FC Barcelona opsteker

Het in crisis verkerende FC Barcelona heeft zondagavond een zwaarbevochten zege geboekt bij Real Betis. Mede door een fraai doelpunt van de sterk spelende Frenkie de Jong won de Catalaanse grootmacht met 2-3 in Estadio Benito Villamarín. Door drie assists af te leveren was Lionel Messi van grote waarde voor zijn ploeg.

De Jong: "Weet niet of dit mijn beste wedstrijd voor Barça was"

Met een doelpunt leverde Frenkie de Jong zondagavond een belangrijke bijdrage aan de 2-3 overwinning van FC Barcelona bij Real Betis. Voor de 22-jarige middenvelder was er weer een aanvallende rol weggelegd, die hij met verve invulde. De Jong speelde in Sevilla één van zijn beste wedstrijden in het Barça-shirt, al toont hij zich na de zwaarbevochten zege te bescheiden om dat zelf ook te zeggen.

Spanning in de Duitse titelstrijd blijft na remise bij Bayern - Leipzig

Bayern München heeft zondag verzuimd een hele grote slag te slaan in de Duitse titelstrijd. Door het doelpuntloze gelijkspel tegen RB Leipzig (0-0) blijft het weliswaar koploper, maar is ook de spanning bovenin in de Bundesliga nog altijd volop aanwezig. Bij een overwinning had het de opponent een flinke dreun gegeven en geprofiteerd van de nederlaag van Borussia Dortmund, maar dat lukte dus niet.

Tete met Olympique Lyon niet opgewassen tegen PSG

Het is Olympique Lyon zondagavond niet gelukt om voor een stunt te zorgen tegen Paris Saint-Germain. Met Kenny Tete als invaller gingen Les Gones met 4-2 onderuit bij de koploper van de Ligue 1. Edinson Cavani maakte vlak voor tijd zijn eerste competitiedoelpunt sinds augustus.