Krantenoverzicht PSV: 'Nieuwe pikorde in eindsprint'

10 februari 2020, 09:00

PSV won zaterdagavond eindelijk weer eens: groots was het nog niet, maar de punten tegen Willem II wogen oh-zo-zwaar. De ochtendkranten loofden het optreden van Ryan Thomas en nieuweling Ricardo Rodríguez, wat de club weer sportief perspectief geeft voor de komende weken. Ook de supporters verdienen een pluim voor hun actie vooraf.

'Eindsprint met nieuwe pikorde', kopt het Algemeen Dagblad, dat zag dat 'chef drukzetten' Ryan Thomas, Mohamed Ihattaren vanaf rechts en Ricardo Rodríguez in hun nieuwe posities de leiders werden van het elftal. 'Uiteindelijk komen alle lijnen samen in één overkoepelend verhaal: dat van een club die nog één keer probeert zichzelf op gang te trekken, om in elk geval Europees voetbal te halen in een rotseizoen', constateerde het AD. 'Natuurlijk is PSV met één zege niet uit de problemen. Er is een reeks van resultaten nodig.' De kans is echter wel groot dat het team zonder Bruma, Timo Baumgartl en Ritsu Doan voorlopig gewoon blijft staan.

Het Eindhovens Dagblad hangt het bezweren van de crisis op aan de basisplaats voor nieuweling Rodríguez. 'Rodríguez moet binnen en buiten het veld het vliegwiel zijn dat PSV naar een hoger plan kan tillen', stelt het regionale medium. 'PSV bezwoer zes jaar geleden de laatste grote sportieve crisis in Eindhoven. Onder meer dankzij de komst van aanvaller Bryan Ruiz ging het weer crescendo met de geplaagde formatie. De voormalig sterspeler van FC Twente gaf een jong team een flinke oppepper en na een waardeloze start van het seizoen stelde PSV onder interim-trainer Ernest Faber deelname aan de Europa League veilig. Het is precies het scenario waarop de club nu hoopt af te koersen na de komst van Rodríguez.' Tegen de Tilburgers scoorde hij in elk geval een ruime voldoende. 

De Telegraaf schrijft niet alleen over de sportieve prestatie van PSV, maar looft ook de actie van de supporters voorafgaand aan het duel, toen ze de spelers onthaalden met een vuurzee. 'Een aantal buitenlandse spelers binnen de selectie van PSV keek hun Nederlandse collega's vragend aan. Even wisten ze niet of ze de sfeer als dreigend moesten interpreteren, in de lijn van de gebeurtenissen rond de club in de afgelopen periode. Al snel hadden ze in de gaten dat niets minder waar was. Er ontspon zich een tafereel, dat je eerder ziet voor titelclashes in de meer temperamentvolle landen', schrijft de ochtendkrant. 'De buitenwacht zal er weinig van begrepen hebben, maar de actie voelde voor staf en spelers van PSV als een warme deken.'

Het was volgens de Volkskrant dan toch eindelijk weer leuk om PSV'er te zijn. 'Of Ernest Faber. Of Ryan Thomas. Of Toon Gerbrands. En om supporter te zijn van de club die zij dienen, PSV. Een weekje lekker slapen en vrolijk opstaan, geen gezanik en gezeur of erger, zoals de laatste maanden gebruikelijk', opent het dagblad. 'Willem II heette het medicijn. Willem II is de verrassing van het seizoen, maar deed 70 minuten nagenoeg niets zaterdagavond in het PSV-stadion. De 3-0 uitslag was evenwel geflatteerd, want PSV was minstens zo slordig als Willem II doch slagvaardiger en wilskrachtiger.'

Lees ookPSV-selectie hart onder de riem gestoken door supporters

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen