Van Duin vertrekt na dit seizoen alweer bij FC Groningen

10 februari 2020, 09:24

Marco van Duin vertrekt na dit seizoen alweer bij FC Groningen. De keeper is bezig aan zijn eerste seizoen in het hoge noorden, maar gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Tot dusver maakte de man die als derde goalie werd aangetrokken en transfervrij overkwam van NEC nog geen speelminuten in het eerste team van de Groningers.

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander. Wat zijn plannen zijn, weet Van Duin nog niet. "Ik wil als keeper hoe dan ook op hoog niveau actief blijven. Dat kan het profvoetbal zijn. Dat sluit ik niet uit. Maar zowel de tweede als derde divisie is ook een goede competitie. Daar kijk ik zeer serieus naar. Er zijn nu nog absoluut geen contacten. Ik sta overal voor open. Alles is ook nog vers. Ik weet alleen dat ik vertrek bij Groningen", aldus de keeper, die gesprekken over een nieuw contract op voorhand afwimpelde in Groningen.

Ook wil hij verder kijken dan het voetbal alleen. "Ik heb als prof niet heel veel wedstrijden gespeeld. Maar ik heb intussen wel alle stadions in Nederland gezien. Ik moet nu ook aan mijn maatschappelijke carrière gaan denken." Bij FC Groningen werd hij afgelopen zomer gehaald als vervanger van Kevin Begois, waardoor de Eredivisie-club opnieuw op jacht moet naar een nieuwe ervaren sluitpost.

Vorig seizoen speelde Van Duin nog twaalf duels namens NEC in de Eerste Divisie, eerder kwam hij uit voor Sparta Rotterdam, Almere City, Haarlem en FC Volendam. De inmiddels 32-jarige goalie komt uit de jeugdopleiding van Ajax.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen