Sturing heeft geen problemen met meer rust Ajax voor bekerduel

10 februari 2020, 11:29

De afgelasting van FC Utrecht - Ajax biedt de Amsterdammers meer rust richting het bekerduel van woensdag met Vitesse. Voor Edward Sturing geen reden om zich daar druk over te maken. "We moeten alles ook niet overdrijven", vindt de trainer van de Arnhemmers.

"We hebben te maken met profs. Goed getrainde sporters. Die moeten een inspanning kunnen verteren. We hebben ruim de tijd om te herstellen", zegt Sturing tegen De Gelderlander. De oefenmeester toonde ook begrip voor het besluit van de KNVB om de competitieduels van zondag te annuleren. "Veiligheid gaat voor alles. Als we dat niet kunnen garanderen voor publiek en spelers, dan moet je niet voetballen. Voor voetbalbond ligt er een probleem. Want die wedstrijden moeten in een volle speelkalender ook weer worden geprogrammeerd."

KNVB: zorgen over nieuwe datum voor afgelaste duels

Sturing liet tegen Groningen Joshua Brenet voor het eerst opdraven. Dat betekent niet dat hij tegen Ajax de hele wedstrijd kan spelen. "Bij hem moeten we echt oppassen met overbelasting. We zien zijn kwaliteiten, maar gaan nergens mee overhaasten", zegt de coach, die ook zorgen heeft over de hamstringklachten van Matus Bero. "Dat wordt hoe dan ook krap."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen