NAC-captain Monsalve mijdt kunstgras voorlopig na blessure

10 februari 2020, 14:36

NAC Breda-verdediger Nacho Monsalve speelt voorlopig niet op kunstgras. De aanvoerder kampte de laatste maanden met zwaar blessureleed en wil ook nu hij terug is, geen enkel risico nemen. "In samenspraak met de doktoren en de fysiotherapeuten is besloten om de komende tijd niet op kunstgras te spelen, ook niet met de beloften."

Dat vertelt hij tegenover BN/De Stem. "Na de blessure die ik heb gehad, is de harde ondergrond niet goed voor mijn knie", legt Monsalve uit. Voorlopig kan hij overigens wel gewoon meedoen. "Gelukkig zijn de eerstvolgende uitwedstrijden tegen AZ, Jong Ajax en NEC op natuurgras. Daarna volgen Cambuur en FC Den Bosch uit, maar dat is pas in maart. Dan zal de knie beter bestand zijn tegen de weerstand van wedstrijden."

Monsalve kwam als grote aankoop naar NAC Breda, maar raakte na vijf officiële duels al zwaargeblesseerd en keerde pas vrijdag tegen TOP Oss terug. "Het zijn moeilijke tijden geweest, helemaal omdat ik als aanvoerder vanaf de zijlijn weinig heb kunnen betekenen", baalde de Spanjaard, die inviel als verdedigende middenvelder, maar het liefst centraal achterin staat.

"De beslissing van de trainer van FC Twente vorig seizoen om mij als rechtsback te gebruiken, was uit nood geboren. Omdat ik het goed deed, liet hij mij daar staan, maar ik ben een centrumverdediger. Het is voor iedereen goed dat er veel concurrentie is voor de twee centrale posities achterin. Aan mij om mijn kansen te pakken de komende weken", aldus Monsalve.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen