"In Italië vinden we De Vrij veel beter dan De Ligt"

10 februari 2020, 17:31   Bijgewerkt: 11 februari 2020, 08:40

Wie moet bij Oranje met Virgil van Dijk een centraal duo vormen op het EK? Afgaande op de voorbije kwalificatiecyclus, kiest bondscoach Ronald Koeman voor Matthijs de Ligt. De twintigjarige verdediger van Juventus heeft met Stefan de Vrij echter een geduchte concurrent. Terwijl De Ligt in zijn eerste half jaar in Turijn goede optredens afwisselt met mindere beurten, draait De Vrij bij Inter een heel stabiel seizoen.

"In Italië vinden we De Vrij veel beter dan De Ligt", vertelt Andrea Ramazotti, sportjournalist van Corriere dello Sport, tegen het Algemeen Dagblad. "Dat is ook helemaal niet gek. De Vrij is gewend aan ons voetbal. De Ligt is nog jong en moet wennen. Bovendien is Juventus onder de nieuwe trainer Mauricio Sarri niet beter gaan spelen. Hij wil het team meer op balbezit laten spelen en aanvallender, zoals hij dat succesvol bij Napoli deed. Laat ik het zo zeggen: Juventus heeft nog wel de beste ploeg, maar ze hebben ook de grootste problemen."

Lees ook: "In Italië vinden we De Vrij veel beter dan De Ligt"

De komende maanden moet Koeman een aantal belangrijke knopen doorhakken. Onder meer moet hij bepalen wie de centrale verdedigers worden op het EK. Wat vindt men er in Italië van dat De Ligt een streepje voor heeft op De Vrij? "Om eerlijk te zijn: daar zijn de journalisten en fans hier helemaal niet mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen