Velthuizen legt uit: "Geld of niveau niet meer belangrijk"

10 februari 2020, 18:29

Piet Velthuizen heeft besloten bij Telstar zijn loopbaan nieuw leven in te blazen. De 33-jarige doelman tekende maandag een contract tot het einde van het seizoen bij de nummer tien van de Eerste Divisie. Ondanks dat hij meer dan tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie speelde, voelt hij zich zeker niet te groot voor Telstar.

Maandag werkte hij zijn eerste trainingssessie af met zijn nieuwe teamgenoten. "Het is heerlijk om weer op het veld te staan. Het voelt echt lekker. Ik zie veel jonge gasten en ben blij om hier te zijn. Het is een warme club", aldus de keeper tegenover het Haarlems Dagblad. Sinds zijn vertrek bij AZ afgelopen zomer zat Velthuizen zonder club.

"Aan het begin heb ik clubs afgewezen omdat ik op een hoger niveau wilde spelen. Inmiddels ben ik op een punt gekomen dat geld of niveau niet meer belangrijk is. Ik wil gewoon lekker op het veld staan met andere jongens", vervolgt de enkelvoudig Oranje-international.

In Velsen-Zuid wordt Velthuizen in principe de eerste doelman. Sven van der Maaten zal daardoor onder de lat verdwijnen. "Sven is een prima doelman, helaas is hij er niet in geslaagd om het niveau dat hij op trainingen haalt te benaderen in wedstrijden", stelt trainer Andries Koster. Of Velthuizen vrijdag tegen FC Volendam al keept, is nog onduidelijk. "Ik heb voor mezelf getraind, maar ik heb wel wat trainingen nodig om er in te komen. Met Andries heb ik afgesproken, dat hij mij opstelt wanneer hij mij er klaar voor acht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen