Emery over Remontada: "Uitgeschakeld omdat VAR niet bestond"

10 februari 2020, 20:15   Bijgewerkt: 10 februari 2020, 22:13

De befaamde Remontada van FC Barcelona in de Champions League was niet mogelijk geweest als de VAR toen al had bestaan. Dat stelt Unai Emery, destijds de trainer van Paris Saint-Germain. Met de Franse grootmacht ging hij in de return in Camp Nou met 6-1 onderuit na een 4-0 zege in de thuiswedstrijd.

De roemruchte wedstrijd vond plaats in maart 2017. Bijna niemand hield er nog rekening mee dat het nog mis kon gaan voor PSG, maar mede door drie doelpunten in de laatste minuten van de wedstrijd speelde Barça het schier onmogelijke klaar. Nadat Neymar twee keer had gescoord, maakte Sergi Roberto de beslissende 6-1. "We verloren omdat de VAR toen nog niet bestond", vertelt Emery in een interview met France Football. "Het is duidelijk dat we uitgeschakeld zijn door arbitrale dwalingen."

Emery werd naar Parijs gehaald om PSG naar de Champions League-winst te leiden, maar slaagde daar niet in. "Ik won de landstitel, vier nationale bekers en twee keer de Super Cup, maar het ultieme doel was om de Champions League te winnen", aldus Emery, die in zijn tweede seizoen met PSG werd uitgeschakeld door latere winnaar Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen