Tagliafico geniet van drukke periode: "Ik vind dat heerlijk"

10 februari 2020, 21:14

Voor trainers kan een overvol speelschema een nachtmerrie zijn, maar Nicolás Tagliafico geniet er juist van. De komende periode komt de Argentijnse linksback aan zijn trekken, want Ajax wacht drukke weken. "Ik vind dat heerlijk", vertelt Tagliafico.

"Ik speel het liefst de rest van mijn leven elke drie dagen een wedstrijd, dan maar één keer in de week. Anders duurt het zo lang, moet je zo lang wachten", legt de vleugelverdediger uit voor de camera van Ajax TV. Komende woensdag komt Tagliafico met zijn team in de KNVB Beker in actie tegen Vitesse. "Het is altijd een lastige tegenstander. Ze hebben interessante spelers, met ervaring. De eerste keer dat ik daar speelde verloor ik, de tweede keer won ik, maar het was altijd een moeilijke rivaal."

Afgelopen weekend hoefde Tagliafico niet in actie te komen. De wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht werd vanwege storm Ciara afgelast. "Dat een wedstrijd een dag van te voren door de weersomstandigheden werd afgelast, heb ik nog nooit meegemaakt. Ik heb rustig aan gedaan, want we maken ons op voor een intensieve week. Ik ging wel nog even boodschappen doen, maar de wind blies me bijna omver."

De afgelasting kwam Ajax niet verkeerd uit, daar de Amsterdammers kampen met veel blessureleed. Dat veel van zijn teamgenoten geblesseerd zijn, vindt Tagliafico geen excuus voor de mindere periode na de winterstop. "We hebben soms de gedachte dat het niet goed gaat, maar we zijn helemaal niet slecht. Het is aan onszelf. Als wij goed gemotiveerd en fel zijn, zoals tegen PSV, hebben we een geweldig team dat van iedereen kan winnen. Maar als wij niet voor de volle 100 procent spelen en wat gas terug nemen dan worden we gewoon een team dat van iedereen kan verliezen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen