Ongelooflijke ontsnapping De Graafschap, Volendam morst

10 februari 2020, 22:12

De Graafschap heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de Eerste Divisie. Door twee late doelpunten bogen de Superboeren op bezoek bij Jong PSV een 2-1 achterstand om naar een 2-3 zege. Daarmee profiteerde de club uit Doetinchem optimaal van puntenverlies van concurrent FC Volendam, dat in de slotfase juist een zege uit handen gaf tegen Jong AZ: 1-1.

Jong PSV - De Graafschap 2-3

De Graafschap leek op de Herdgang dure punten te laten liggen. De titelkandidaat had het heel zwaar bij Jong PSV, dat vijf minuten voor rust op voorsprong kwam via Yorbe Vertessen. De club uit Doetinchem knokte zich in de tweede helft via Mohamed Hamdaoui terug tot 1-1, maar leek in de slotfase toch op een nederlaag te worden getrakteerd.

Leek, want met kunst- en vliegwerk knokten de bezoekers zich toch naar de overwinning. Eerst kwam Jong PSV via Sekou Sidibe nog wel op 2-1, maar bijna direct daarna volgde de 2-2 van Ralf Seuntjens. Jong PSV kreeg daarna een goede mogelijkheid om het winnende doelpunt te maken, maar sloeg niet toe. De Graafschap deed dat via Branco van den Boomen wél en won zodoende met 2-3.

Jong AZ - FC Volendam 1-1

Terwijl De Graafschap in de absolute slotfase van de wedstrijd drie punten binnenharkte, leed FC Volendam maandag duur puntenverlies. Een vroege goal van Nick Doodeman leek de Volendammers de zege te bezorgen, maar een paar minuten voor tijd maakte Ferdy Druijf de 1-1. Jong AZ kreeg daarna zelfs kansen op de 2-1, maar het werd niet erger voor Volendam.

De Volendammers hadden door het puntenverlies van Jong Ajax kunnen stijgen naar de tweede plaats, maar zakken nu juist naar plek vier. De Graafschap staat derde.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!