Slechts twee clubs verdienden meer aan transfers dan Ajax

10 februari 2020, 23:53

Ajax heeft de voorbije twee transferperiodes goed geboerd op de transfermarkt. CIES Football Observatory heeft berekend dat de Amsterdammers een winst van 137 miljoen euro heeft gemaakt. Slechts twee clubs deden het beter.

De regerend landskampioen gaf weliswaar 64 miljoen euro uit, maar daar stond 201 miljoen euro aan inkomsten tegenover. De verkoop van onder meer Matthijs de Ligt (75 miljoen euro), Frenkie de Jong (maximaal 86 miljoen euro), Kasper Dolberg (20,5 miljoen euro) en Maximilian Wöber (10,5 miljoen euro) leverde Ajax veel geld op. Alleen Benfica (158 miljoen euro) en Chelsea (154 miljoen euro) hadden een betere transferbalans.

In de top tien is ook PSV terug te vinden. De Eindhovenaren gaven 42 miljoen euro aan nieuwe spelers uit, maar verdienden door uitgaande transfers 98 miljoen euro. De balans is een winst van 56 miljoen euro. De verkoop van Steven Bergwijn (32 miljoen euro) en Hirving Lozano (38 miljoen) waren de grootste klappers.

In het lijstje met clubs die het meeste uitgaven, staat Real Madrid met een verlies van 181 miljoen euro bovenaan. Aston Villa (169 miljoen euro) is de verrassende nummer twee. FC Barcelona staat derde met een negatieve balans van 166 miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen